Item: Uren mantelzorg en actief waken

Uit interRAI-PEDIA, E-Learning voor RAIview
Ga naar: navigatie, zoeken

TriangleArrow-Left.pngItem: Mantelzorg toestand Item: Uren mantelzorg en actief waken Item: Sterke en ondersteunende omgang met familieTriangleArrow-Right.png

Terug naar sectie Sociale omgang en steun
Terug naar overzichtspagina Secties en Vragen


Bedoeling

Het vastleggen van het totaal aantal uren hulp (afgerond in hele uren) dat van alle familie, vrienden en buren in de laatste 3 dagen is ontvangen bij IADL en ADL (instrumentele en persoonlijke activiteiten van het dagelijks leven).


Definitie

Omvat iedereen die de cliënt hulp geeft, bijvoorbeeld familie, vrienden en buren. Ze kunnen, maar hoeven niet de primaire hulpgever te zijn. Instrumentele activiteiten van het dagelijks leven omvatten o.a. maaltijdbereiding, huishouden, beheren van geld. Persoonlijke activiteiten van het dagelijks leven omvatten o.a. bedbeweeglijkheid, kleden, toiletgebruik.


Proces

Raadpleeg de cliënt over het aantal uren dat er zorgen worden verstrekt. Ga bij de primaire mantelzorger, op uurroosters in het huis of bij de thuiszorginformatie als deze aanwezig is, na of de gegevens kloppen.


Codering

Schrijf het totaal aantal uren hulp op dat de cliënt van familie, vrienden en buren in de laatste 3 dagen ontving. Rond minuten op uren af. Bijvoorbeeld, 12 uur en 45 minuten moet als 13 uur worden gecodeerd en 12 uur en 15 minuten als 12 uur. Alles onder het half uur wordt naar beneden afgerond, alles boven het half uur wordt naar boven afgerond.