Beslisondersteuning

Uit interRAI-PEDIA, E-Learning voor RAIview
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 18 nov 2014 om 20:53
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

TriangleArrow-Left.pngStap 7: Zorgzwaarte Stap 8: Kwalitatieve beslisondersteuning Stap 9: KwaliteitsindicatorenTriangleArrow-Right.png


Een ingevulde RAI geeft beslisondersteuning aan u, als medewerker. Niet alleen wordt - door middel van de structuur van de vragenlijst - gestructureerd een compleet beeld van de cliënt gemaakt, maar ook zijn interventies te starten naar aanleiding van:

Bij alle CAP-beschrijvingen in deze elektronische leeromgeving worden richtlijnen benoemd en relaties met andere (probleem-)signaleringen, waardoor dit kan ondersteunen bij het nemen van beslissingen rond de zorg en welzijn van de cliënt.

De MAPLe-score classificeert cliënten op basis van prioriteit en analyseert of het mogelijk beter is dat de cliënt beter toegesneden zorg kan ontvangen in een andere zorgsetting. Wanneer deze score 'hoog' of 'zeer hoog' is, kan dit helpen bij de beslissing om een andere woon- of zorgomgeving aan te raden aan de cliënt. Expliciet dient hierbij vermeld te worden dat dit geen bindende regel is, maar ondersteunt bij beslissingen hieromtrent.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek van het VUmc is aangetoond dat de kennis en ervaring van zorgverleners stijgt door gebruik van RAIview.