Item: Reguliere zorg: verschil tussen versies

Uit interRAI-PEDIA, E-Learning voor RAIview
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Itemnav| |vorige-item=Item: Ontvangen of geplande behandelingen en programma’s |titel-item=Item: Reguliere zorg |volgende-item=Item: Ziekenhuisverblijf, SEH Kli...')
 
 
Regel 1: Regel 1:
 +
<protect>
 
{{Itemnav|
 
{{Itemnav|
 
|vorige-item=Item: Ontvangen of geplande behandelingen en programma’s
 
|vorige-item=Item: Ontvangen of geplande behandelingen en programma’s
Regel 94: Regel 95:
 
</table>
 
</table>
 
}}
 
}}
 +
</protect>

Huidige versie van 18 nov 2014 om 21:47

TriangleArrow-Left.pngItem: Ontvangen of geplande behandelingen en programma’s Item: Reguliere zorg Item: Ziekenhuisverblijf, SEH Kliniekbezoek, ArtsvisiteTriangleArrow-Right.png

Terug naar sectie Behandelingen en procedures
Terug naar overzichtspagina Secties en Vragen

Bedoeling

Het vastleggen van (A) het aantal dagen en (B) het totaal aantal minuten dat elk van de volgende zorgen of behandelingen in de laatste 7 dagen (of sinds de laatste beoordeling indien minder dan 7 dagen) is gegeven. Hier inbegrepen zijn ook de diensten voor hulp bij IADL en ADL.


Definities

a. Persoonlijke verzorging en ondersteunende begeleiding

Zorgverlener die bij ADL-activiteiten helpt en simpele verpleegkundige handelingen uitvoert zoals helpen bij het toilet.

b. Verpleging

Gediplomeerde verpleegkundige die thuis meer complexe verzorgingen en interventies kan uitvoeren.

c. Huishoudelijke verzorging

Hulpverlener voor IADL-steun (vb. huishoudhulp, boodschappen doen en eventueel maaltijdbereiding, …).

d. Maaltijden

Bereide maaltijden worden thuis geleverd voor onmiddellijke of latere consumptie.

e. Fysiotherapie

Therapie gegeven door, of onder supervisie van, een gediplomeerd zorgverlener. Een fysiotherapeut of kinesitherapeut in opleiding kan de therapie ook geven maar kan niet toezien op het geven van de therapie door anderen (zorgverleners of vrijwilligers).

f. Ergotherapie

Therapie gegeven door, of onder supervisie van, een gediplomeerd zorgverlener. Een ergotherapeut in opleiding kan de therapie ook geven maar kan niet toezien op het geven van de therapie door anderen (zorgverleners of vrijwilligers).

g. Logopedie en audiologie

Therapie gegeven door een bevoegd logopedist/ audioloog.

h. Psychotherapie

Therapie gegeven door een gediplomeerd beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg. (Bijv., een psychiater, psychotherapeut, psychiatrisch verpleegkundige of psychiatrisch maatschappelijk werker.)


Proces

Vraag de cliënt, familieleden of mantelzorgers welke thuiszorgdiensten ze gebruiken. Vraag over de soort relatie met deze zorgverleners en de hoeveelheid zorg die ze leveren. Indien mogelijk, vraag aan de thuiszorgorganisatie om deze antwoorden te bevestigen. Zorg ervoor bepaalde zorgen niet dubbel te tellen.


Codering

Codeer het aantal dagen in A (maximum = 7) en het aantal minuten in B.


Voorbeeld


U bent bij de cliënt geweest op 2 dagen gedurende de 4 laatste dagen. In de laatste 7 dagen heeft de cliënt gedurende 3 dagen telkens 2 uur hulp gehad voor persoonlijke verzorging (vooral bad nemen). Een verpleegster is één dag gedurende 1 uur en 15 minuten langs geweest om de medicatie te controleren met de cliënt en de familie en om een gezondheidsevaluatie te maken. De cliënt heeft tevens gedurende 3,5 uur huishoudelijke hulp gehad. Een vrijwilliger van een thuiszorgorganisatie is ook op 3 dagen gedurende 1 uur op bezoek geweest. Er is ook een logopedist die gedurende 5 uur in totaal hulp heeft gegeven.

Codeer als volgt:

Onderdeel(A)
Aantal dagen
(B)
Totaal aantal minuten
Persoonlijke verzorging en ondersteunende begeleiding3360
Verpleging175
Huishoudelijke verzorging1210
Maaltijden00
Fysiotherapie00
Ergotherapie00
Logopedie en audiologie2270
Psychotherapie (gediplomeerde)00